• BEHANDELING VAN UW KLACHT

    Wat is eigenlijk de basis van uw klachten?

BEHANDELING VAN UW KLACHT

Behandeling van uw klacht >> Knieklachten

Knieklachten
Blokkeert uw knie? Doet hij pijn of is hij net geopereerd. Of voelt u bijvoorbeeld alleen uw knieholte.

Het kniegewricht is als gewricht tussen de bodem en uw romp aan heel veel krachten onderworpen. Soms bestaat er een duidelijk ongevalmoment en is er letsel van het kniegewricht zelf. Ook kan de knie pijn doen als reactie op problemen in andere delen van het been of in het bekken of de onderrug.

Uw Orthopedisch Manueel Therapeut (OMT-er) zal met u de klachtenanalyse maken en een onderzoek verrichten. Niet alleen de knie wordt beoordeeld. Uw hele lichaam wordt in het de beoordeling betrokken om eventueel verbindingen tussen de knieklacht en eventuele andere delen van het lichaam vast te stellen of uit te sluiten. Deze manier van onderzoek nomen wij ketenonderzoek. Als ÈÈn schakel in de fietsketting niet werkt, dan fietst de fiets niet lekker en geeft het op den duur ook tandwiel problemen. Zo wordt een klein probleem een groot probleem. Uw lichaam werkt net zo, ze kan lang problemen compenseren en dan gaat het opeens echt mis. Een probleempje kan op de achtergrond een veel ìgroterî probleem zijn. Zonder een goede analyse van het probleem is een duurzaam resultaat van de therapie minder waarschijnlijk. Na het bespreken van de behandeldoelen is naast een directe therapeutische interventie wordt meestal uw medewerking gevraagd voor enkele gerichte oefeningen. Zo komt u samen tot uw beoogde doel.

Soms is ander specialistisch onderzoek gewenst en zal de OMT-er met uw toestemming contact opnemen met deze collegaís.

Zoek uw therapeut via de link links naast de tekst.

VIND EEN THERAPEUT

landkaart

De N.A.O.M.T. is een landelijk netwerk van Orthopedisch Manueel Therapeuten. Zij staan gezamenlijk garant voor de behandelkwaliteit van de leden. U vindt altijd een therapeut bij u in de buurt.


BEHANDELING VAN UW KLACHT

U kunt bij uw Orthopedisch Manuele Therapeut onder andere terecht met


WAT IS ORTHOPEDISCHE MANUELE THERAPIE?

Bij de Orthopedisch Manueel Therapeut kunt u terecht voor de behandeling van veel verschillende klachten. Orthopedische Manuele therapie is met name geschikt voor het behandelen van klachten die naast pijn, samen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.


CONTACT GEGEVENS

logo

N.A.O.M.T.

Postbus 1027

2280 CA

Rijswijk