• BEHANDELING VAN UW KLACHT

    Wat is eigenlijk de basis van uw klachten?

BEHANDELING VAN UW KLACHT

Behandeling van uw klacht >> Nekklachten

Nekklachten
Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben. De Orthopedisch Manueel Therapeut (OMT-er) kan door middel van onderzoek de oorzaak bepalen . Aan de hand van de onderzoeksgegevens wordt een behandelstrategie gekozen.


  • In beweging beperkte wervelkolomgewrichten (niet alleen de nekgewrichten geven nekklachten) krijgen de normale beweeglijkheid weer terug door gebruik te maken van speciale technieken zoals de "manipulatie": De OMT-er gebruikt hiervoor een zeer snelle maar toch zachte beweging.

  • Nekklachten kunnen ook het gevolg zijn van een te grote beweeglijkheid van de wervelkolomgewrichten. Specifieke training van de spieren die de gewrichtjes kunnen stabiliseren is dan de aangewezen behandeling.

  • De spieren van of rond de nek kunnen te strak zijn of juist te slap. Als deze spieren de klachten veroorzaken of in stand houden wordt geprobeerd deze op te lossen door ontspannings-, versterkings- of rekoefeningen.

  • Ook een slechte zit- of werkhouding kan problemen aan uw nek geven. Uw nek kan de verkeerde belasting niet hebben en gaat protesteren met pijn, stijfheid of andere klachten. Naast instructies voor eventuele zit- en werkhoudingen krijgt u voor u opgestelde huiswerkoefeningen mee.

Als er uit het onderzoek geen functie problematiek gevonden wordt in uw wervelkolom of spieren kan de oorzaak van uw nekklachten ergens anders door komen. Uw Orthopedisch Manueel Therapeut zal u dan naar uw huisarts verwijzen en hem over zijn bevindingen informeren.

VIND EEN THERAPEUT

landkaart

De N.A.O.M.T. is een landelijk netwerk van Orthopedisch Manueel Therapeuten. Zij staan gezamenlijk garant voor de behandelkwaliteit van de leden. U vindt altijd een therapeut bij u in de buurt.


BEHANDELING VAN UW KLACHT

U kunt bij uw Orthopedisch Manuele Therapeut onder andere terecht met


WAT IS ORTHOPEDISCHE MANUELE THERAPIE?

Bij de Orthopedisch Manueel Therapeut kunt u terecht voor de behandeling van veel verschillende klachten. Orthopedische Manuele therapie is met name geschikt voor het behandelen van klachten die naast pijn, samen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.


CONTACT GEGEVENS

logo

N.A.O.M.T.

Postbus 1027

2280 CA

Rijswijk