• BEHANDELING VAN UW KLACHT

    Wat is eigenlijk de basis van uw klachten?

BEHANDELING VAN UW KLACHT

Behandeling van uw klacht >> RSI

RSI
Er is bijna geen syndroom de laatste jaren zo bekend geworden als RSI. RSI is een verzameling van klachten (syndroom) waarbij pijn en andere klachten optreden aan de nek, schouders, armen, ellebogen, polsen, handen of vingers (kortom de bovenste extremiteiten). Aan de klachten is een periode van overbelasting vooraf gegaan. RSI-klachten zijn zodanig ernstig dat zij het normale dagelijks functioneren in meer of mindere mate aantasten. De klachten kunnen zijn pijn, stijfheid, tintelingen, onhandigheid, coördinatieverlies, krachtverlies, huidverkleuringen in de armen.

De OMT-er plaatst de klacht in een breed kader en neemt naast bijvoorbeeld de locale onderarmklacht het hele arm-, nek- en ruggebied in zijn of haar beoordeling mee. Na de beoordeling is meestal een brede aanpak vereist. Naast interventies door de OMT-er direct aan uw lichaam zijn trainingssessies vereist voor bijvoorbeeld ontspanning maar ook kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Ook uw (werk)houding ontsnapt niet aan onze aandacht. De OMT-er beoordeelt uw werkplek en andere ergonomische factoren, puzzelt het probleem uit en zoekt naar de meest efficiënte behandeling. De Arbo-wet- en regelgeving hebben er inmiddels al voor gezorgd dat de werkplek in veel gevallen is geoptimaliseerd.Als blijkt dat een meer multidisciplinaire aanpak noodzakelijk is, zoekt de OMT-er contact met de noodzakelijke andere zorgverleners.

VIND EEN THERAPEUT

landkaart

De N.A.O.M.T. is een landelijk netwerk van Orthopedisch Manueel Therapeuten. Zij staan gezamenlijk garant voor de behandelkwaliteit van de leden. U vindt altijd een therapeut bij u in de buurt.


BEHANDELING VAN UW KLACHT

U kunt bij uw Orthopedisch Manuele Therapeut onder andere terecht met


WAT IS ORTHOPEDISCHE MANUELE THERAPIE?

Bij de Orthopedisch Manueel Therapeut kunt u terecht voor de behandeling van veel verschillende klachten. Orthopedische Manuele therapie is met name geschikt voor het behandelen van klachten die naast pijn, samen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.


CONTACT GEGEVENS

logo

N.A.O.M.T.

Postbus 1027

2280 CA

Rijswijk