• BEHANDELING VAN UW KLACHT

    Wat is eigenlijk de basis van uw klachten?

BEHANDELING VAN UW KLACHT

Behandeling van uw klacht >> Schouderklachten

Schouderklachten
Schouderklachten komen veel voor, vooral bij personen ouder dan 50 jaar. De Orthopedisch Manueel Therapeut spreekt liever over het schoudercomplex. Hij of zij zoekt de oorzaak van de klachten ook in de nek, de bovenste vier borstwervels met de daarbij horende ribben, het schouderblad, sleutelbeen en het borstbeen. Spiergroepen die hechten aan de beenderen van het schoudercomplex en de zenuwen die uit de nek langs het sleutelbeen naar de arm lopen worden meegenomen in het onderzoek.

Als de OMT-er bij het onderzoek bewegingsbeperkingen van een of meer gewrichten aantreft kan het betreffende gewricht met diverse technieken weer in beweging gebracht worden. Hierna zullen oefeningen gegeven worden om de beweging verder te laten herstellen.

Het kan nodig zijn om in overleg met de arts eerst iets tegen de pijn te doen waarna verder gewerkt kan worden om de functie van het schoudercomplex te herstellen. De OMT-er kan het ook nodig achten een echo of een MRI te laten maken voordat overgegaan wordt tot behandelen. Wij zijn voorstanders van een multidisciplinaire aanpak wanneer dat nodig is.

VIND EEN THERAPEUT

landkaart

De N.A.O.M.T. is een landelijk netwerk van Orthopedisch Manueel Therapeuten. Zij staan gezamenlijk garant voor de behandelkwaliteit van de leden. U vindt altijd een therapeut bij u in de buurt.


BEHANDELING VAN UW KLACHT

U kunt bij uw Orthopedisch Manuele Therapeut onder andere terecht met


WAT IS ORTHOPEDISCHE MANUELE THERAPIE?

Bij de Orthopedisch Manueel Therapeut kunt u terecht voor de behandeling van veel verschillende klachten. Orthopedische Manuele therapie is met name geschikt voor het behandelen van klachten die naast pijn, samen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.


CONTACT GEGEVENS

logo

N.A.O.M.T.

Postbus 1027

2280 CA

Rijswijk