AGENDA

Nieuwsbrief - 2017

Dinsdag 28 Februari 2017 om 13:00:00 :

Nieuwsbrief - 2017

Dag NAOMT-lid,

Het is soms goed eens terug te kijken. Begin jaren 90 van de vorige eeuw ontstond de NAOMT. Een zeer roerig begin, met een belangrijk sociaal maatschappelijk element, de erkenning van de orthopedisch manueel therapeuten naar de IFOMT standaard in Nederland met als uiteindelijke outcome een vergoeding door de zorgverzekeraars. Voor de oudste leden onder ons, een tijd van pionieren, internationale contacten en wallen onder de ogen.

De opleiding te Delft (OOMT) leidde verder op en verzorgde nascholingen, gezellige terugkomdagen, waarin we ons vastbeten in een bepaald onderwerp. De OOMT ging verder bij de HU. Het onderwijssysteem veranderde in dezelfde periode (inter)nationaal van meer eclectisch naar wetenschappelijke basis en naar een bachelor master systeem. Enkelen onder ons volgden de wetenschapsweek en anderen doken (ook) de postmaster in. Aan de HU veranderden vele zaken. Andere opleidingen als de HAN kregen een OMT-touch.

De huidige afgestudeerden hebben een fantastische wetenschappelijke basis, maar voelen een gemis op praktisch vlak in de gereedschapsbox. Een box vol vaardigheden. Vaardigheden die nog maar enkele disciplines proberen uit te oefenen. Onder de oud-OMT gedienden voelen velen zich ontzettend happy met deze box, die elk individueel uitgebreid heeft met zaken waarin hij of zij zich verder wilden bekwamen. Zaken die in de individuele omgeving de OMT-er verder tot groei en bloei brengt.

Echter de NAOMT voor afgestudeerde OMT-ers, van oorsprong via de OOMT, vergrijst. Tegelijkertijd zien we OMT-ers als regionale pareltjes hun werkzaamheden doen.
Waar moet de NAOMT in de huidige tijd naar toe?

Een projectgroep bestaande uit Humbert, Jan, Jaap, Ron, Meine, Hans H, Hans vdB, Arnold, Rob, Harold, Pieter, Randolf, Cees en Hank hebben zich gebogen over hoe de NAOMT zich zou kunnen gaan ontwikkelen de komende jaren. De projectgroep denkt dat we met z’n allen een andere weg moeten inslaan. Een weg die past bij ons, waar we blij van worden, energie van krijgen en anderen vanuit onze eigen omgeving, netwerk, aan een veranderende NAOMT kunnen binden. Vanuit onze eigen individuele kracht. Vanuit de praktijk, met de voeten in de klei rond een onderwerp als bijvoorbeeld multidisciplinair puzzelen. Met disciplines uit je eigen omgeving. Van elkaar wat leren, je kan alleen meedoen als je wat meeneemt en beroepsmatig te geven hebt. De OMT-er brengt als basis zijn gedachtegoed in.

Gaan we dik kwaliteitsregister punten verzamelen? Primair niet, maar ook die omgeving is aan het veranderen. De tijd zal het ons leren.

In onderstaand stuk is een en ander verwoord door de projectgroep.

Projectleden zullen jullie allemaal individueel proberen te benaderen om jullie persoonlijk te vragen wat je ervan vindt en of je een rol zou willen spelen in de voorgestelde opzet.
Deze inventarisatie hebben we voor eind maart afgerond. De projectgroep brengt dan naar elkaar verslag uit en zal de vervolgstappen doornemen. Hierover gaan we jullie natuurlijk weer berichten.

Grote veranderingen bij de NAOMT kunnen alleen via een ALV-besluit. Deze ALV zal voor deze zomer plaatsvinden.


Notities in PDF formaat: http://naomt.nl/docs/NAOMTnotitie201702.pdf

ACTUEEL


Praktijk aangeboden in Nunspeet


Hierbij bied ik mijn praktijk voor orthopedische manuele therapie ter overname aan. De praktijk ligt in de regio Noord-Veluwe. Het betreft een eenmans-praktijk die ruim 40 jaar bestaat en een regio functie heeft. Er zijn meerdere overname scenario's bespreekbaar.

Tel. nr. ; 06 20108592 (Rob Steketee, Nunspeet)
Trainingen Najaar 2016 Breederode Instituut Rotterdam
Carriere aangeboden voor een ondernemende Manueel Therapeut


Wie/wat is: Kliniek KOMT goed!! ?
- een kleine gespecialiseerde praktijk
- groot in keten denken
- persoonlijke aandacht voor de client
- behandelingen volgens orthopedisch manueel concept
- behandelingen klachten in nek- en faciaal gebied (Crafta)
- gevestigd in Burgum (Friesland)
Onze praktijk is onderdeel van een groot netwerk van samenwerkende praktijken uit diverse disciplines in de gezondheidszorg. Denk daarbij o.a. aan: fysiotherapie,psychosomatiek, osteopathie,logopedie en tandartsen. Deze samenwerking, maar bovenal onze zeer specialistische zorg en persoonlijke aandacht, maken dat wij bezocht worden door clienten uit de hele noordelijke regio.

Wie zoeken wij?
- een collega met een van de volgende opleidingen: OMT, SOMT of Musculo-skeletaal
- een nauwkeurige werker, met een clientgerichte visie
- een ondernemer, meedenker en teamplayer
- een betrouwbaar persoon met passie voor het vak
- communicatief vaardig en bij voorkeur Fries kunnen verstaan

Wat bieden wij?
Een goedlopende praktijk, met een grote diversiteit aan behandelingen. Ben je bereid om je passie om te zetten in commercieel denken en bewegen als een investering voor de toekomst te zien ,dan willen wij graag met jou in contact komen . Beginnen met een VAR, uitbreiden tot zakelijke partner is mogelijk.

Meer info?
Zie onze website: www.kliniek-komtgoed.nl

Reageren?
kliniekkomtgoed@outlook.comBen jij de Manueel Therapeut die onze organisatie wil komen versterken? (Medicort)


Wij zoeken een afgestudeerde manueel therapeut (O.M.T. of Maitland)

ARCHIEF

18-01-2015

:

PAO Wengen 2015

15-11-2013

:

PAO Wengen 2014

14-06-2013

:

N.A.O.M.T. Symposium 2013

18-04-2013

:

De N.A.O.M.T.-ledencontactda ...

12-11-2012

:

Post Academisch Onderwijs We ...

20-09-2012

:

European Course Tour 2012

01-12-2011

:

Ledencontactdag met A.L.V.

25-06-2011

:

Cursus: Het plastische brein ...

09-06-2011

:

N.A.O.M.T. Social Event

28-04-2011

:

Cursus: Pijn (I.T.O.N. Cursu ...

27-09-2010

:

PAO-Wengen Cursussen 2011

30-08-2010

:

N.A.O.M.T. Symposium, inschr ...

19-05-2010

:

Ledencontactdag N.A.O.M.T.

28-02-2010

:

Uitnodiging PAO Wengen cursu ...

06-02-2009

:

Wie gaat er mee naar Rome in ...

08-06-2008

:

IFOMT-congres in de Doelen i ...

16-11-2006

:

workshop 'klinisch redeneren ...