NIEUWS

Manueelfysiotherapeut ?

Dinsdag 21 April 2009 om 16:15:00 :

Manueelfysiotherapeut ?

De laatste paar weken bestaat er beroering over zowel het redactionele stuk van John Bos in Manuele Therapie als de plotselinge naamsverandering van de manueeltherapeut in de brief ?Verklaring herregistratie Manueelfysiotherapeut?.

Manueelfysiotherapeut??
Zoals u weet bestaat er geen register manueelfysiotherapeut. In het beleidsdocument van het Bock van 2008 wordt gesproken over een manuele therapie register. Bij navraag bij het KNGF zeggen ze per abuis het begrip ? manueelfysiotherapeut? te hebben gebruikt. Maar dat een ieder het wel zal snappen. De NAOMT heeft erop aangedrongen het te rectificeren. Het KNGF heeft aangegeven dat per nieuwsbrief te willen doen. We raden u aan het document aan te passen door ?fysio? door te strepen. Graag een kopie bewaren als bewijs van akte.
We maken u er tevens attent op dat enkelen van u niet meer zullen voldoen aan de werkeis van minimaal 8 uur per week over 36 maanden om geregistreerd te blijven als ?algemeen fysiotherapeut?. U kunt 100% als manueel therapeut verder gaan en u zo positioneren. Het is mogelijk om u niet in te schrijven in het algemeen register. Dit betekent dat u per nieuwe contactronde wel manuele therapie, maar waarschijnlijk geen fysiotherapie meer kunt declareren.

Musculoskeletale fysiotherapeut???
Het redactionele stuk van John Bos kenschetst een tendens waarin lijkt dat de KNGF en haar lidverenigingen alles onder het product ?de fysiotherapeut? willen brengen. Het onderdeel waarbinnen de manueeltherapeuten, sportfysiotherapeuten en orofaciale therapeuten zouden gaan vallen heeft de onuitspreekbare titel musculoskeletale fysiotherapie (MSF) gekregen, die op generlei wijze ons beroep dekt. Aan menig model van de afgelopen jaren wordt voorbijgegaan. Besef echter wel dat in het redactionele stuk van John Bos over het domein wordt gesproken en niet over de titel van de beroepsbeoefenaar. Op het SOMT gebouw prijkt al de titel musculoskeletale fysiotherapie.

Orthopedisch Manueel Therapeut, een naam die blijft.
De HU sprak op de laatste ALV de wens uit om de O van OMT te laten vallen. Hiermee staat de NAOMT voor de keus om zich als aparte vereniging met eigen randvoorwaarden te positioneren in de zorgmarkt. En daarvoor de titel ?Orthopedisch Manueel Therapeut? te handhaven. Met het ontwikkelen van het OMT-consult en OMT-mycareplan is er al een eerste steen gelegd, opleiden van masters manueeltherapeuten tot nieuwe OMT-ers wordt de volgende steen. Zo houden de OMT-ers een eigen beroepsvereniging, waarbinnen de leden aan hoge kwaliteitseisen voldoen en onze positie in de zorg sterk blijft.

Mening van het NAOMT-bestuur
We delen de ongerustheid van onze leden over het redactionele stuk van John Bos en de ?spraakverwarring? rond ?herregistratie manueelfysiotherapeut?. We geven u de vrijheid mee te reageren op de brief van dhr Theunissen.
Wij denken dat wij als kleine, maar trotse vereniging zullen moeten doorgroeien naar een gedegen kwaliteitspartij met een fantastisch OMT-profiel.

Namens het bestuur,


Hank Drewes

ACTUEEL


Praktijk aangeboden in Nunspeet


Hierbij bied ik mijn praktijk voor orthopedische manuele therapie ter overname aan. De praktijk ligt in de regio Noord-Veluwe. Het betreft een eenmans-praktijk die ruim 40 jaar bestaat en een regio functie heeft. Er zijn meerdere overname scenario's bespreekbaar.

Tel. nr. ; 06 20108592 (Rob Steketee, Nunspeet)
Trainingen Najaar 2016 Breederode Instituut Rotterdam
Carriere aangeboden voor een ondernemende Manueel Therapeut


Wie/wat is: Kliniek KOMT goed!! ?
- een kleine gespecialiseerde praktijk
- groot in keten denken
- persoonlijke aandacht voor de client
- behandelingen volgens orthopedisch manueel concept
- behandelingen klachten in nek- en faciaal gebied (Crafta)
- gevestigd in Burgum (Friesland)
Onze praktijk is onderdeel van een groot netwerk van samenwerkende praktijken uit diverse disciplines in de gezondheidszorg. Denk daarbij o.a. aan: fysiotherapie,psychosomatiek, osteopathie,logopedie en tandartsen. Deze samenwerking, maar bovenal onze zeer specialistische zorg en persoonlijke aandacht, maken dat wij bezocht worden door clienten uit de hele noordelijke regio.

Wie zoeken wij?
- een collega met een van de volgende opleidingen: OMT, SOMT of Musculo-skeletaal
- een nauwkeurige werker, met een clientgerichte visie
- een ondernemer, meedenker en teamplayer
- een betrouwbaar persoon met passie voor het vak
- communicatief vaardig en bij voorkeur Fries kunnen verstaan

Wat bieden wij?
Een goedlopende praktijk, met een grote diversiteit aan behandelingen. Ben je bereid om je passie om te zetten in commercieel denken en bewegen als een investering voor de toekomst te zien ,dan willen wij graag met jou in contact komen . Beginnen met een VAR, uitbreiden tot zakelijke partner is mogelijk.

Meer info?
Zie onze website: www.kliniek-komtgoed.nl

Reageren?
kliniekkomtgoed@outlook.comBen jij de Manueel Therapeut die onze organisatie wil komen versterken? (Medicort)


Wij zoeken een afgestudeerde manueel therapeut (O.M.T. of Maitland)

ARCHIEF

28-02-2017

:

Nieuwsbrief - 2017

09-07-2016

:

Nieuwsbrief - Editie Voorjaa ...

25-12-2015

:

N.A.O.M.T. nieuwsbrief decem ...

17-12-2014

:

NAOMT nieuwsbrief oktober 20 ...

09-07-2014

:

De N.A.O.M.T. biedt bij- en ...

06-05-2014

:

Hans van den Berg onderschei ...

15-06-2013

:

Hans van den Bergprijs 2013

18-04-2013

:

A.L.V. N.A.O.M.T. 18 april 2 ...

11-01-2013

:

De inschrijving voor het twe ...

07-01-2013

:

Vacature: Manueel therapeut ...

17-12-2012

:

Nieuwsbrief December 2012

29-05-2012

:

Nieuwsbrief 2012

01-12-2011

:

A.L.V. N.A.O.M.T. 1 december ...

06-07-2011

:

NAOMT nieuwsbrief zomer 2011

26-11-2010

:

Symposium Bewegingen in de M ...

30-07-2010

:

Nieuwe website online

15-04-2010

:

Australian Manual Concepts

05-10-2009

:

Nieuwsbrief N.A.O.M.T. 2010

14-05-2009

:

Nieuwsbrief N.A.O.M.T. 2009

21-04-2009

:

Manueelfysiotherapeut ?