NIEUWS

Nieuwsbrief December 2012

Maandag 17 December 2012 om 16:00:00 :

Nieuwsbrief December 2012

N.A.O.M.T. Symposium

De voorbereidingen voor het eerstvolgende N.A.O.M.T.-symposium zijn in volle gang. Na het succes van het eerste symposium wordt geprobeerd het programma te evenaren of zelfs te overtroeven. Naast een boeiend programma voor manueeltherapeuten wordt het een waar netwerkfestijn met posterpresentaties van studenten van verschillende Manuele therapie Masteropleidingen, uitreiking van de eerste Hans van de Bergprijs en praktische workshops om de manueeltherapeuten nog vaardiger te maken in diagnostiek en behandeling. Inbegrepen in de prijs zijn ook het feest op 14 juni en twee avondmaaltijden op de gezellige binnenplaats van de Hogeschool van Leiden.
Vanaf januari kunt u zich aanmelden op www.naomt.nl. Zien we u ook op 14 en 15 juni 2013 in Leiden?


O.M.T. Tools

Na de presentatie van O.M.T. Tools op de vorige A.L.V. bleek na een eerste testperiode de workflow in het programma nog niet optimaal te zijn. Dit betrof met name het deel van het programma van waaruit je je O.M.T. diagnose samenstelt, de diagnostische verrichting.

Dit deel is herschreven en opnieuw geprogrammeerd.

Na een nieuwe testperiode blijkt dit nu goed te werken en konden we de volgende stap maken en wel een 6-tal collegae uitnodigen voor een testperiode. We stootten toen op het feit dat een aantal collegae een online service te gebruiken. Echter OMT Tools is primair gebouwd om lokaal te functioneren om mogelijke internetproblemen voor te zijn.

Dankzij een goede samenwerking met Comvio en Intramed, die O.M.T. Tools voor ons hebben getest in hun online omgeving, hebben we uit de testrapporten de deficiŽnties kunnen vaststellen.

De volgende stap is nu mogelijk een implementatie van O.M.T. Tools voor de Online services, zoals die landelijk in gebruik zijn. We zouden graag van u willen weten of u op dit moment van een online service gebruik maakt. Aangezien implementatie een extra investering vraagt. Wilt u ons mailen op info@naomt.nl of u gebruikt maakt van een online dienst en welke?

Op dit moment testen we met 4 collegae. We zullen u op de A.L.V. de resultaten daarvan presenteren.

Master

De afgelopen maanden is veel te doen geweest rond moties bij de N.V.M.T. van de european workgroup for manual medicine, waaronder een motieonderdeel het verplichte masterschap voor manueel therapeuten af te schaffen (zie voor de volledige tekst: http://nvmt.fysionet.nl/index.php?p=1018852). Tijdens de laatste A.L.V. van de N.V.M.T. is deze motie door de N.V.M.T.-leden verworpen.

De N.A.O.M.T. kiest niet voor een verplicht masterschap en laat het aan de leden zelf over welke keuze zij maken.

Nascholing

Voor komend jaar heeft Hans van den Berg een mooi nascholingsprogramma geschreven. Als de in en outs daarvan vastgelegd zijn komen we daarop terug.

Menzis

Eerder hebben we al laten weten dat wij met Menzis in gesprek zijn over het O.M.T.-consult. Om inzicht te krijgen in de behandelaantallen van de N.A.O.M.T.-leden hebben wij de gegevens uit ons ledenbestand aan Menzis doorgegeven, tenzij daar individueel bezwaar voor is aangetekend. Menzis heeft ons inmiddels laten weten, dat het gezien de drukke periode van contractering, niet meer lukt om daar dit jaar nog een antwoord op te geven. De verwachting is dat we medio februari verder kunnen.

Voor het O.M.T.-consult is een software applicatie gebouwd (O.M.T. Tools) waarmee wij de behandelresultaten van de O.M.T.-leden in kaart willen brengen en wat volledig is toegespitst is op de werkwijze van de orthopedisch manueel therapeut. Om misverstanden te voorkomen: deze applicatie is niet bedoeld als epd voor een plusaudit om daarmee een plus- of topzorg-overeenkomst bij verzekeraars af te sluiten. Met het O.M.T.-consult willen we juist los hiervan, andere/betere afspraken met verzekeraars maken voor de N.A.O.M.T.-leden.

ALV

Wij willen vrij snel in het nieuwe jaar de ALV gaan plannen. U hoort nog van ons waar en wanneer we dat doen.

ACTUEEL


Praktijk aangeboden in Nunspeet


Hierbij bied ik mijn praktijk voor orthopedische manuele therapie ter overname aan. De praktijk ligt in de regio Noord-Veluwe. Het betreft een eenmans-praktijk die ruim 40 jaar bestaat en een regio functie heeft. Er zijn meerdere overname scenario's bespreekbaar.

Tel. nr. ; 06 20108592 (Rob Steketee, Nunspeet)
Trainingen Najaar 2016 Breederode Instituut Rotterdam
Carriere aangeboden voor een ondernemende Manueel Therapeut


Wie/wat is: Kliniek KOMT goed!! ?
- een kleine gespecialiseerde praktijk
- groot in keten denken
- persoonlijke aandacht voor de client
- behandelingen volgens orthopedisch manueel concept
- behandelingen klachten in nek- en faciaal gebied (Crafta)
- gevestigd in Burgum (Friesland)
Onze praktijk is onderdeel van een groot netwerk van samenwerkende praktijken uit diverse disciplines in de gezondheidszorg. Denk daarbij o.a. aan: fysiotherapie,psychosomatiek, osteopathie,logopedie en tandartsen. Deze samenwerking, maar bovenal onze zeer specialistische zorg en persoonlijke aandacht, maken dat wij bezocht worden door clienten uit de hele noordelijke regio.

Wie zoeken wij?
- een collega met een van de volgende opleidingen: OMT, SOMT of Musculo-skeletaal
- een nauwkeurige werker, met een clientgerichte visie
- een ondernemer, meedenker en teamplayer
- een betrouwbaar persoon met passie voor het vak
- communicatief vaardig en bij voorkeur Fries kunnen verstaan

Wat bieden wij?
Een goedlopende praktijk, met een grote diversiteit aan behandelingen. Ben je bereid om je passie om te zetten in commercieel denken en bewegen als een investering voor de toekomst te zien ,dan willen wij graag met jou in contact komen . Beginnen met een VAR, uitbreiden tot zakelijke partner is mogelijk.

Meer info?
Zie onze website: www.kliniek-komtgoed.nl

Reageren?
kliniekkomtgoed@outlook.comBen jij de Manueel Therapeut die onze organisatie wil komen versterken? (Medicort)


Wij zoeken een afgestudeerde manueel therapeut (O.M.T. of Maitland)

ARCHIEF

28-02-2017

:

Nieuwsbrief - 2017

09-07-2016

:

Nieuwsbrief - Editie Voorjaa ...

25-12-2015

:

N.A.O.M.T. nieuwsbrief decem ...

17-12-2014

:

NAOMT nieuwsbrief oktober 20 ...

09-07-2014

:

De N.A.O.M.T. biedt bij- en ...

06-05-2014

:

Hans van den Berg onderschei ...

15-06-2013

:

Hans van den Bergprijs 2013

18-04-2013

:

A.L.V. N.A.O.M.T. 18 april 2 ...

11-01-2013

:

De inschrijving voor het twe ...

07-01-2013

:

Vacature: Manueel therapeut ...

17-12-2012

:

Nieuwsbrief December 2012

29-05-2012

:

Nieuwsbrief 2012

01-12-2011

:

A.L.V. N.A.O.M.T. 1 december ...

06-07-2011

:

NAOMT nieuwsbrief zomer 2011

26-11-2010

:

Symposium Bewegingen in de M ...

30-07-2010

:

Nieuwe website online

15-04-2010

:

Australian Manual Concepts

05-10-2009

:

Nieuwsbrief N.A.O.M.T. 2010

14-05-2009

:

Nieuwsbrief N.A.O.M.T. 2009

21-04-2009

:

Manueelfysiotherapeut ?