NIEUWS

Hans van den Berg onderscheiden als ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Dinsdag 06 Mei 2014 om 18:00:00 :

Hans van den Berg onderscheiden als ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Op 25 april jongstleden is tijdens lintjesregen Hans van den Berg koninklijk onderscheiden. Hij werd volledig verrast omdat zijn vrouw Esther en zijn omgeving deze bijzondere gelegenheid voor hem geheim wisten te houden. Nietsvermoedend en in de veronderstelling dat hij met zijn zoon zou gaan ontbijten werd hij door Esther om negen uur 's morgens het theater Diligentia in Den Haag binnengeleid. Pas toen hij apart werd genomen om over de ceremoniële gang van zaken geinformeerd te worden viel het kwartje. De uitreiking van de onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau werd gedaan door de burgemeester van Den Haag de heer J.J. van Aartsen.

Het idee om Hans voor te dragen speelde al een tijd binnen onze "OMT-familie" maar kreeg gestalte tijdens de voorbereiding van ons OMT-congres in 2013. De congrescommissie van de NAOMT had dit idee opgepakt en wilde de uitreiking graag laten plaatsvinden tijdens het congres, echter een bekeuring op Hans naam, maar veroorzaakt door Esther, gooide roet in het eten. De taak van het aanvragen van de onderscheiding werd verzorgd door collega Erik Jongenburger en dat juist hij plotseling overleed tijdens een weekend met zijn familie in Duitsland was voor ons allen een grote tragedie. Na het congres kreeg de congrescommissie alsnog te horen dat de onderscheiding door Erik's inspanning was toegekend en dat de uitreiking op lintjesregen in april 2014 zou plaatsvinden.

De aanbevelingen, die nodig zijn voor het verkrijgen van de onderscheiding, werden vanuit drie geledingen rondom Hans verzorgd: het onderwijs, de zakelijke omgeving en zijn oud studenten en collega's. Enkele quotes van de aanvragers:

- Prof.dr. G-J Kleinrensink, Hoogleraar Anatomie, afd. Neurowetenschappen-Anatomie; ErasmusMC Surgical Skillslab; Lowlands Institute of Surgical Anatomy (LISA); ErasmusMC, Universitair Medisch Centrum Rotterdam:
"Zijn tomeloze inzet voor de kwaliteitsverbetering van het vak heeft ertoe geleid dat er een, voor west Europa (Benelux en Duitsland), unieke nieuwe stroming in de manuele therapie is ontstaan."

- Drs. M.Rog AA RV, partner van Nederhof & Partners:
"Niet te onderschatten is dat de heer Van den Berg, als - in de basis - niet - universitair geschoold zorgverlener, vooraanstaande nationale en internationale artsen en specialisten inhoudelijk heeft kunnen overtuigen van - en meegenomen in - zijn visie. Dat is bepaald niet vanzelfsprekend in de medische wereld."

- Humbert Buur, OMT, MMT namens de beroepsgroep:
"Als oud student en als stagebegeleider voor de studenten van de OOMT ben ik hem zeer erkentelijk voor wat hij voor mij, maar vooral voor de Manuele Therapie in Nederland heeft betekend. Zijn tomeloze inzet, ambitie en energie heeft de OMT in Nederland op de kaart gezet en een zeer hoog internationaal aanzien gegeven."

- Burgemeester J.J. van Aartsen:
"Voor de fysiotherapie in het algemeen en de manuele therapie in het bijzonder is uw inzet van grote betekenis geweest. Nationaal en internationaal heeft u het vak voor het voetlicht gebracht door middel van lezingen, cursussen en tal van andere inhoudelijke bijeenkomsten. En ook nu nog bent u als docent aan de masteropleidingen verbonden en bent u een zeer gewaardeerd consultant bij tal van medische instellingen. Het is mij een eer en een genoegen u te mogen mededelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd u JOHAN VAN DEN BERG te onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau."

ACTUEEL


Praktijk aangeboden in Nunspeet


Hierbij bied ik mijn praktijk voor orthopedische manuele therapie ter overname aan. De praktijk ligt in de regio Noord-Veluwe. Het betreft een eenmans-praktijk die ruim 40 jaar bestaat en een regio functie heeft. Er zijn meerdere overname scenario's bespreekbaar.

Tel. nr. ; 06 20108592 (Rob Steketee, Nunspeet)
Trainingen Najaar 2016 Breederode Instituut Rotterdam
Carriere aangeboden voor een ondernemende Manueel Therapeut


Wie/wat is: Kliniek KOMT goed!! ?
- een kleine gespecialiseerde praktijk
- groot in keten denken
- persoonlijke aandacht voor de client
- behandelingen volgens orthopedisch manueel concept
- behandelingen klachten in nek- en faciaal gebied (Crafta)
- gevestigd in Burgum (Friesland)
Onze praktijk is onderdeel van een groot netwerk van samenwerkende praktijken uit diverse disciplines in de gezondheidszorg. Denk daarbij o.a. aan: fysiotherapie,psychosomatiek, osteopathie,logopedie en tandartsen. Deze samenwerking, maar bovenal onze zeer specialistische zorg en persoonlijke aandacht, maken dat wij bezocht worden door clienten uit de hele noordelijke regio.

Wie zoeken wij?
- een collega met een van de volgende opleidingen: OMT, SOMT of Musculo-skeletaal
- een nauwkeurige werker, met een clientgerichte visie
- een ondernemer, meedenker en teamplayer
- een betrouwbaar persoon met passie voor het vak
- communicatief vaardig en bij voorkeur Fries kunnen verstaan

Wat bieden wij?
Een goedlopende praktijk, met een grote diversiteit aan behandelingen. Ben je bereid om je passie om te zetten in commercieel denken en bewegen als een investering voor de toekomst te zien ,dan willen wij graag met jou in contact komen . Beginnen met een VAR, uitbreiden tot zakelijke partner is mogelijk.

Meer info?
Zie onze website: www.kliniek-komtgoed.nl

Reageren?
kliniekkomtgoed@outlook.comBen jij de Manueel Therapeut die onze organisatie wil komen versterken? (Medicort)


Wij zoeken een afgestudeerde manueel therapeut (O.M.T. of Maitland)

ARCHIEF

28-02-2017

:

Nieuwsbrief - 2017

09-07-2016

:

Nieuwsbrief - Editie Voorjaa ...

25-12-2015

:

N.A.O.M.T. nieuwsbrief decem ...

17-12-2014

:

NAOMT nieuwsbrief oktober 20 ...

09-07-2014

:

De N.A.O.M.T. biedt bij- en ...

06-05-2014

:

Hans van den Berg onderschei ...

15-06-2013

:

Hans van den Bergprijs 2013

18-04-2013

:

A.L.V. N.A.O.M.T. 18 april 2 ...

11-01-2013

:

De inschrijving voor het twe ...

07-01-2013

:

Vacature: Manueel therapeut ...

17-12-2012

:

Nieuwsbrief December 2012

29-05-2012

:

Nieuwsbrief 2012

01-12-2011

:

A.L.V. N.A.O.M.T. 1 december ...

06-07-2011

:

NAOMT nieuwsbrief zomer 2011

26-11-2010

:

Symposium Bewegingen in de M ...

30-07-2010

:

Nieuwe website online

15-04-2010

:

Australian Manual Concepts

05-10-2009

:

Nieuwsbrief N.A.O.M.T. 2010

14-05-2009

:

Nieuwsbrief N.A.O.M.T. 2009

21-04-2009

:

Manueelfysiotherapeut ?